MÉLTÓ MEGÉLHETÉS

Street artosok Szomolyáról

Kiállítás és emlékezés a roma holokauszt áldozataira fiatalokkal

2017. február 13. - MSZEH_HAPN

Két videót osztunk most meg, mindkettő tagszervezetünk, a SZETA Egri Alapítványa által jutott el hozzánk. Civil kezdeményezésük keretében a szomolyai street art csoport szervezett interaktív foglalkozást iskolás gyerekeknek.

A történelem tragikus fejezete a holokauszt, amely többek között számos zsidó embernek, szexuális kisebbséghez tartozóknak okozta a halálát. A holokausztnak sok roma áldozata is volt.

szomolyai_street_art_csoport.jpg

Fotó: Szeta youtube (https://www.youtube.com/watch?v=DudMUH8R7pM)

A porajmos (azaz roma holokauszt) kifejezés emlékeztet minket azokra a szenvedésekre és igazságtalanságokra, amelyekkel a roma embereknek kellett szembenézniük. A közös emlékezés keretében a szomolyai street art csoport a művészetet hívta segítségül, hogy fiatalokkal együtt hozzanak létre alkotásokat. A művekből kiállítást is szerveztek. Ebből az alkotófolyamatból nyújt ízelítőt az alábbi két videó.

https://www.youtube.com/watch?v=DudMUH8R7pM

https://www.youtube.com/watch?v=ysIjGU1yKXE

A SZETA Egri Alapítványának Facebook-oldala itt, youtube-csatornája pedig itt található.

A bejegyzés trackback címe:

https://meltomegelhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr4212171634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása