MÉLTÓ MEGÉLHETÉS

Debrecenben jártunk

Országjárásunk legutóbbi állomásáról

2017. július 07. - MSZEH_HAPN

Fontosnak tartjuk, hogy a hasonló területen, de akár más-más településen dolgozó szervezetek tudjanak egymás munkájáról, mert így lehetőség nyílik arra is, hogy erősíthessük egymás tevékenységét. Ezért időnként felkerekedünk és elmegyünk az ország különböző pontjain aktív közösségekhez egy-egy tapasztalatcsere keretében (utazós programsorozatunk címe "Hatalom a hátizsákban"). Július 7-én is vonatra szálltunk; alább közösségszervezőnk, Csonka József rövid bejegyzése következik.

 

Debrecenben jártunk az Alternatív Közösségek Egyesületnél. A találkozónk célja az volt, hogy a jelenlévő szervezetek (a helyiek közül a NATÍV, a Debrecen Bike Maffia és vendégként a Közmunkás Mozgalom a Jövőért és a Magyar Szegénységellenes Hálózat) jobban megismerjék egymást és az ügyeink mentén kapcsolódási pontokat találjunk.

 

alternativ_kozossegek_egyesulet_debrecen.jpg

Átalakulóban a beszélgetésünknek otthont adó debreceni közösségi ház, amit önkéntesek segítségével nyár végén egy hétvégi program keretében festenek, formálnak: lesz raklapbútor-készítés, közösségi főzés, ültetés és még sok más - bővebben: goo.gl/BnKeeR (Fotó: MSZEH, 2017)

 

A beszélgetés alatt egy sor témát érintettünk:

  • szociális juttatások rendszere,
  • garantált minimumjövedelem,
  • közfoglalkoztatás,
  • helyi ügyek.

Jól sikerült az esemény, örömmel várjuk a további együttműködést!

 

Csonka József

közösségszervező

A bejegyzés trackback címe:

https://meltomegelhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr1612647035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása