MÉLTÓ MEGÉLHETÉS

Rólunk/About Us

2017. február 09. - MSZEH_HAPN

A blogról

A meltomegelhetes.blog.hu a Magyar Szegénységellenes Hálózat (MSZEH) blogja, amelyet azért hoztunk létre 2016-ban, hogy erősíteni tudjuk a szegénységet megtapasztalt emberek hangját, bemutassuk személyes történeteiket, hírt adjunk az akcióinkról, eseményeikről, tagjaink és partnereink munkájáról és beszéljünk a megfelelő szintű garantált minimumjövedelem (GMJ) fontosságáról, amely a szegénység visszaszorításának hatásos eszköze lehet.

Hiszünk abban, hogy a méltó megélhetés mindenkit megillet!

 

action_week_for_the_dignified_living_oct_2015_banner.jpg

Fotó: MSZEH, 2015. okt. 17., A szegénység elleni küzdelem világnapja

 

A szervezetről

A Magyar Szegénységellenes Hálózat (MSZEH) a szegénység megszüntetése érdekében dolgozó civil szervezetek, valamint szegénységben élő és velük szolidaritást vállaló emberek összefogása a hatékonyabb lobbi és érdekérvényesítés elősegítése céljából.

A Hálózat 2004 áprilisában alakult, még ebben az évben az Európai Szegénységellenes Hálózat (European Anti-Poverty Network) teljes jogú tagjává vált.

Alapelvünk, hogy nemcsak a szegénységben élőkért, hanem a szegénységben élőkkel és szolidaritást vállaló szövetségeseikkel együtt tegyünk a társadalmi kirekesztés csökkentéséért. Meggyőződésünk, hogy a szegénység elleni küzdelem az egész társadalom ügye. Valljuk, hogy a kisebb egyenlőtlenség, a nagyobb társadalmi összetartozás nem önmagukban való célok, hanem mindannyiunk életének jobbá tételéhez, a közös társadalmi fejlődéshez szükségesek.

A témák, amelyeken dolgozunk:

  • méltó megélhetés/megfelelő szintű garantált minimumjövedelem (lásd ezen a blogon),
  • foglalkoztatás/a közfoglalkoztatási visszaélések kiküszöbölése (lásd a kozmunkasmozgalom.blog.hu oldalon),
  • fenntarthatóság/válaszok az energiaszegénységre (lásd ezen a blogon).

Hálózatunk nyitott. Tagjaink közé várjuk a szegénység visszaszorítása érdekében dolgozó civil szervezeteket, a szegénységben élő és velük szolidaritást vállaló magánszemélyeket.
Várjuk önkéntesek, aktivisták, szimpatizánsok jelentkezését, együttműködését!

A Magyar Szegénységellenes Hálózat honlapja.

A Magyar Szegénységellenes Hálózat Facebook-oldala.

E-mail: hapn@hapn.hu

 

In English

The Hungarian Anti-Poverty Network (HAPN) is a network of civil organizations and individuals--people experiencing poverty and their allies--as members working together for the eradication of poverty by the tools of advocacy, lobby and community organizing. HAPN was founded in April 2004 and joined EAPN just a few months later at the 2004 General Assembly.
We focus on three topics:
  • dignified living/adequate guaranteed minimum income (see more about our work for an adequate guaranteed minimum income here),
  • employment/anomalies of the workfare system,
  • sustainability/answers to energy poverty.

See more about us in English here.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://meltomegelhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr4312240232
süti beállítások módosítása