MÉLTÓ MEGÉLHETÉS

Adó 1%

Hogyan tudod felajánlani?

2017. április 27. - MSZEH_HAPN

Ma Magyarországon nagyjából minden 3. embert veszélyeztet a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés. Adód 1%-ának felajánlásával Te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a szegénységben élők hangja erősödjön, részt vehessenek az őket érintő ügyek alakításában.

 

hapn_fb_cover002.png

Fotó: MSZEH-RSK, 2017

 

Adód 1%-a segítség ahhoz, hogy érdekvédelmi kampányokat, képzéseket szervezhessünk szegénységben élő emberekkel közösen. 

Kérjük, ajánld fel az adód 1%-át a Magyar Szegénységellenes Alapítványnak!

Adószámunk: 18123687-1-42

Munkánkról tájékozódhatsz ezen a blogon, ITT és ITT összefoglaló bejegyzéseket találsz. Honlapunkra ITT tudsz kattintani, itt pedig a Facebook-oldalunkat találod.

 

Mi az az "1%"?

Magyarországon a hatályos jogszabályok szerint adód 1%-át lehetőséged van felajánlani egy általad választott szervezet számára, aminek a céljait fontosnak, támogatandónak tartod. 

Abban az esetben, ha nem ajánlod föl az adód 1%-át, a felajánlható adóösszeg az államhoz kerül. Ha úgy döntesz, hogy felajánlást teszel, így valósíthatod ezt meg:

 

Hogyan ajánlhatod fel adód 1%-át?

 

Ha egyéni vállalkozó vagy február 27-ig adóbevallásodban van erre lehetőséged, ezután május 22-ig még eljuttathatod a nyilatkozatodat a NAV-nak az ügyfélkapun keresztül a 16EGYSZA nyomtatványon elektronikusan, postai úton vagy személyesen.
 
Ha a NAV készíti el az adóbevallásodat, akkor május 22-ig az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű nyomtatványt kitöltve, 2017. május 20-ig kell eljuttatnod elektronikusan vagy postai úton vagy személyesen a NAV-nak.

Ha munkáltatód készíti el és nyújtja be adóbevallásodat, akkor május 10-ig, lezárt, adóazonosító jeleddel ellátott, a ragasztott felületre átnyúlóan, saját kézűleg aláírt postai borítékban kell ezt a nyilatkozatot átadnod a munkáltatódnak.

Ha magánszemélyként ajánlod fel az adód 1%-át a szervezetünknek, az adóbevallást elkészítendő program formanyomtatvány „EGYSZA” elnevezésű lapjára írd be az adószámunkat, a 18123687-1-42-őt, majd juttasd ezt el május 22-ig a NAV-nak az ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy személyesen.

 

Az adód 1%-át a szervezetünknek felajánló nyilatkozatot ezen az oldalon is kitöltheted, nyomtatás után pedig egy lezárt, adóazonosító jeleddel ellátott postai borítékban tudod elküldeni a NAV-nak a megfelelő címre május 22-ig.

* * *

További támogatási lehetőség a banki átutalás, a számlaszámunk:

11706023 20002736 (OTP Bank)

* * *

Köszönjük, hogy Te is támogatod, hogy a szegénységben élő emberek is szót kapjanak!

 

hapn_egyszazalek_v4_karoly-2.png

Fotó: MSZEH-RSK, 2017

 

A bejegyzés trackback címe:

https://meltomegelhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr112458285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása